Watertalent - Talentpool

Meer dan 3.000 geregistreerde kandidaten in onze Talentpool. Nog niet de juiste kandidaat gevonden? Binnen drie dagen geven wij uitsluitsel op onze search. Vanzelfsprekend is dat op basis van No Cure - No Pay. 

 

Introductie

Is jullie organisatie op zoek naar gekwalificeerde talenten, maar kan het recruitmentproces effectiever? Of wil je tijd en energie besparen om de latent geïnteresseerden te bereiken? Maak kennis met Watertalent Talentpool.

 

Onze Talentpool

Op Watertalent kunnen (latent) werkzoekenden zich registreren in onze Talentpool. Zij zijn vaak per direct op zoek naar een nieuwe uitdaging en willen graag benaderd worden voor een interessante baan die bij hun profiel past. Alle kandidaten in onze Talentpool hebben affiniteit met de haven en/of industrie. Het is een diverse pool met geïnteresseerden met allerlei achtergronden, van mbo- tot wo-niveau.

Onze Talentpool dienstverlening biedt twee opties aan, zodat je als werkgever kunt kiezen uit een oplossing die aan jullie wensen voldoet:

  • Talentpool search: aan de hand van het functieprofiel van de klant, doen wij een search in de Talentpool. Binnen drie werkdagen laten we weten of wij één of meerdere passende talenten in onze pool hebben geregistreerd. De cv’s van de kandidaten sturen wij geanonimiseerd toe. De search is op basis van No cure – No Pay. Op verzoek kunnen wij ook het eerste selectie gesprek voeren.

  • RPO-oplossing:  om klanten te ontzorgen bij het recruitmentproces, kunnen wij een gedeelte hiervan overnemen (recruitment process outsourcing). Wij plaatsen de vacature(s) op onze website en brengen deze onder de aandacht bij de juiste doelgroep. Vervolgens ontvangen en screenen wij zelf de sollicitanten. Wij doen hierbij het eerste selectiegesprek, waarbij we beoordelen of de kandidaat kundig genoeg is, over de juiste competenties beschikt en of hij/zij bij de organisatie past. Niet passende kandidaten worden door ons direct op de hoogte gesteld.


Na het eerste selectiegesprek stellen wij gekwalificeerde kandidaten voor met hun persoonlijke motivatie, cv en onze indruk van de kandidaat. Indien gewenst blijven wij de contactpersoon voor de kandidaat, om verdere stappen in het sollicitatieproces met hem/haar te bespreken en te plannen.

Heeft jullie organisatie al een profileringspakket bij Watertalent? Ook dan kunt u voor één of meerdere specifieke vacatures gebruik maken van deze oplossing. De vacature krijgt een aparte ‘Talentpool’-tag, waardoor sollicitanten van tevoren weten dat zij eerst door Watertalent worden beoordeeld. De sollicitaties van de overige vacatures komen gewoon in de eigen opgegeven mailbox of ATS.

Uiteraard screenen wij bij deze optie ook dagelijks onze Talentpool op (nieuwe) talenten die geschikt zijn voor de functie(s).

  

Investering

Bij aanname van een kandidaat uit onze Talentpool of via onze RPO-oplossing hanteren wij een fee van 2 bruto maandsalarissen, op fulltime basis en inclusief eventuele vaste toeslagen.

 

Interesse?

Biedt Watertalent Talentpool voor jullie uitkomst? Neem gerust even contact op zodat . Je kunt ook het contactformulier invullen, dan nemen wij contact op met jou.